Israël schort luchtaanvallen Zuid-Libanon voor 48 uur op

Israël heeft zijn luchtaanvallen op het zuiden van Libanon met onmiddellijke ingang voor 48 uur opgeschort. Tijdens die twee etmalen zal het bombardement op het Libanese dorp Kana onderzocht worden, zo meldt woordvoerder van Buitenlandse Zaken Adam Ereli zondagnacht.

(foto belga) Een Israëlische Patriot-raketbatterij staat opgesteld bij de grens met Libanon

(belga) - 'Israël is akkoord gegaan met een opschorting van 48 uur van zijn luchtactiviteiten in het zuiden van Libanon,' aldus Ereli tegenover de pers na afloop van gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice en hoge Israëlische bestuurders.

Israël stelt daarnaast in samenwerking met de Verenigde Naties een periode van 24 uur in waarin burgers die de regio willen verlaten, 'veilige doorgang' wordt verleend, aldus Ereli. Die periode kan eventueel worden verlengd. Het Israëlisch bombardement op het dorp Kana in het zuiden van Libanon kostte zondag aan 52 burgers het leven, onder wie 30 kinderen.

De Israëlische minister van Justitie, Haïm Ramon, heeft maandag bevestigd dat de opschorting van de luchtaanvallen op Libanon gedurende 48 uur niet het einde betekent van de 'oorlog' tegen Hezbollah.'De opschorting van onze luchtactiviteiten betekent in geen geval het einde van de oorlog. In tegendeel, deze beslissing zal ons toelaten om deze oorlog te winnen en om de internationale druk te verminderen', zo zei Ramon op de Israëlische militaire radio.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud