Advertentie

Israël trekt verder troepen uit Gazastrook terug

Israëlische soldaten die Gazastrook hebben verlaten, spelen een partijtje basket (Foto EPA) ©EPA

Twee dagen na de afkondiging van een bestand heeft Israël dinsdag verder troepen uit de Gazastrook teruggetrokken. Een woordvoerster van het leger zei 's morgens: 'We zetten de terugtrekking stapsgewijs voort'.

(belga) - Er zijn echter nog steeds soldaten in het Palestijns gebied. Verwacht wordt dat Israël de aftocht tegen de middag zal afgerond hebben. Volgens mediaberichten moet die tegen de eedaflegging van de Amerikaanse president Barack Obama beëindigd zijn. Het leger heeft dat echter niet formeel bevestigd.

De militaire woordvoerster zei dat in de loop van de nacht geen raketten meer op Israël werden afgevuurd en dat Israël geen aanvallen in de Gazastrook meer heeft ondernomen. De laatste raket werd zondagnamiddag uit de Gazastrook afgeschoten.

Het leger begon ook met het onderzoek van incidenten tijdens het drie weken durende militair offensief, waarbij vele burgers werden gedood. Het aantal doden werd door de Palestijnse hulpdiensten met meer dan 1.310 aangegeven, onder hen ongeveer 40 procent vrouwen, tieners en kinderen. Meer dan 5.500 mensen raakten gewond.

Aan Israëlische kant kwamen drie burgers en tien soldaten bij raketaanvallen en gevechten om het leven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud