Israël vernielt fabrieken in Gaza

(belga) - Israëlische troepen hebben vrijdagmorgen een korte inval gedaan in Gaza. Zij vernielden daarbij enkele fabrieken. Dat vernam AFP van de Palestijnse veiligheidsdienten en enkele getuigen.

Verschillende Israëlische tanks zijn meer dan twee kilometer in Palestijns gebied binnengedrongen en hebben het vuur geopend in de industriezone in het zuiden van Gaza, aldus diezelfde bronnen. Tijdens de inval, die rond 1 uur plaatselijke tijd begon, plaatsten de Israëlische troepen explosieven in twee fabrieken, één voor metaal en één voor glasvezel, en in een houtzagerij, die volgens getuigen volledig vernield zijn.

Er vielen geen gewonden. Het leger trok zich na drie uur terug. Voordien hadden de Israëliërs helikopters gebruikt om verschillende doelwitten in de stad Gaza aan te vallen, aldus dezelfde bronnen.

Eveneens vrijdagmorgen is een Palestijnse kamikaze is omgekomen toen hij een bom deed ontploffen die hij op zich droeg buiten een discotheek in Tel-Aviv, nadat hij door een waker werd beschoten. Dat meldde de radio van het Israëlisch leger.

De waker, die voor discotheek the Columbarian in Tel-Aviv werkte, zag een verdachte wagen naar de ingang van de club rijden en opende het vuur op de chauffeur. Er volgde een hevige ontploffing. Behalve de omgekomen Palestijn, werden drie voorbijgangers lichtgewond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud