'Israëli's gebruiken chemische wapens in Libanon'

De Israëli's gebruiken chemische wapens tijdens bombardementen in Libanon. Dat heeft de Belgisch-Libanese professor Bachir Cham op een persconferentie in Brussel gezegd. Die was georganiseerd door monseigneur Jean Abboud, secretaris van de aartsbisschop van Tripoli. Bachir Cham leidt een ziekenhuis in Libanon.

(belga) 'De lijken zien er niet normaal uit. Na een explosie waren er geen sporen van bloedverlies, noch onderhuidse bloeduitstortingen. De haren en soms de baard en de snor bleven intact. Ik vond geen sporen van de drukgolf door de explosie. De kleur van de huid was zwart zoals van een schoen, maar toch is de huid niet verkoold of verbrand', aldus de arts.

Acht mummieachtige lijken werden maandag naar zijn ziekenhuis gebracht. Er werden foto's genomen van deze lichamen. Twee lijken van kinderen vertoonden geen enkele tekenen van verwondingen ten gevolge van de explosie. 'Ik heb de indruk dat een giftig product het lichaam via de huid binnendringt. De dood volgt bijna 100 procent zeker', voegde hij eraan toe.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud