Israëlisch leger valt Nabloes en Rafah binnnen

(belga) - Bij Israëlische militaire operaties op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vijf Palestijnen gedood.

Volgens Palestijnse bronnen vielen 60 Israëlische tanks, gepantserde voertuigen en bulldozers Nabloes op de Westelijke Jordaanoever binnen. Bij gevechten kwamen twee Palestijnen om en raakten vijf anderen gewond. Palestijnse media meldden dat het Israëlische leger het gemunt had op huizen van daders van zelfmoordaanslagen.

In het dorp Salim in de buurt van Nabloes zou een speciale legereenheid een lid van Hamas hebben gedood, aldus Palestijnse bronnen.

Het Israëlische leger viel ook binnen in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Bij gevechten werd een 20-jarige Palestijn gedood en raakten drie anderen gewond.

De inval was een reactie op verscheidene Palestijnse aanvallen op Israëlische soldaten, die gestationeerd zijn aan de grens.

Eerder op de avond werd bij een schietpartij in de buurt van de joodse nederzetting Nitzer Hazani in de Gazastrook een negenjarige meisje doodgeschoten. Bronnen in het ziekenhuis zeiden dat het kind bij haar huis stond en werd getroffen door een Israëlische kogel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud