Advertentie

Israëlisch leger valt Tulkarem en Gazastrook binnen

(belga) - Israëlische troepen zijn in de nacht van woensdag op donderdag de stad Tulkarem en het aangrenzende vluchtelingenkamp in het noordwesten van de Westelijke Jordaanoever binnengevallen. Dat hebben Palestijnse veiligheidsdiensten verklaard.

De bronnen spraken over veertig jeeps en tanks. Er zijn schoten gehoord. Een Israëlische militaire woordvoerder heeft aan het Franse persbureau AFP bevestigd dat er een operatie gaande was. Hij onderstreepte daarbij dat er lang niet zoveel materieel was ingezet. 'Het gaat om een gerichte onderzoeksoperatie naar aanleiding van inlichtingen over de voorbereiding van aanslagen', aldus de woordvoerder.

In de Gazastrook is een Israëlische eenheid, gesteund door pantserwagens en beschermd door gevechtshelikopters, tot op enkele honderden meters in autonoom Palestijns gebied binnengedrongen in de regio Khan Yunes, aldus Palestijnse veiligheidsdiensten. De soldaten omsingelden een gebouw en riepen de inwonenden van het pand en van nabijgelegen huizen via luidsprekers op naar buiten te komen, meldden dezelfde bronnen.

20591572

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud