Israëlisch leger weg uit Hebron, herbezet Kalkiliya

(belga) - Het Israëlisch leger heeft zich woensdagmorgen vroeg teruggetrokken uit de Palestijnse autonome stad Hebron die ze maandagmorgen had bezet. De strijdkrachten trokken daarentegen opnieuw de autonome Palestijnse stad Kalkiliya binnen.

Palestijnse getuigen hebben de terugtrekking uit Hebron bevestigd. "De Israëlische strijdkrachten hebben 150 Palestijnen gearresteerd die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij terroristische activiteiten", zei het leger in een persmededeling. Bij de actie werden ook wapens, explosieven, een raket, munitie, rookgranaten en kogelvrije vesten in beslag genomen. Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger was de operatie een succes vermits een derde van de mannen die door Israël werden gezocht, zijn aangehouden.

Een vijftiental Israëlische tanks zijn woensdagmorgen Kalkiliya binengetrokken, maar volgens Palestijnse bronnen werden geen arrestaties verricht. Het Israëlisch leger had de stad reeds bezet bij het begin van haar offensief op 29 maart, maar had ze op 9 april weer verlaten. Op 26 april was er nog een korte inval in Kalkiliya.

Twee Palestijnen werden woensdagmorgen gedood en acht raakten gewond door Israëlische schoten gericht op huizen in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldde een Palestijnse bron vanuit het ziekenhuis.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud