Israëlisch leger zoekt verdachten aanslag Netanya

(tijd-nieuwslijn) - Het Israëlische leger is maandag de Palestijnse stad Tulkarem binnengetrokken op zoek naar verdachten voor de bloedige aanslag van zondag in Netanya. Tulkarem ligt in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, op zowat 12 kilometer van Netanya.

De aanslag in Netanya kostte het leven aan vier mensen: de zelfmoordactiviteit en drie Israëli's. Daarnaast zijn er ook meer dan 50 gewonden, waarvan er zich maandag nog altijd 21 in het ziekenhuis bevonden. Drie onder hen verkeerden in kritieke toestand.

De aanslag van zondag gebeurde met een spijkerbom op een overdekte markt en werd opgeëist door twee groeperingen: Hamas en de Brigades van Abou Ali Moustafa, de gewapende arm van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Yasser Arafat veroordeelde de aanslag onmiddellijk, maar Israël houdt hem niettemin verantwoordelijk.

Maandag mislukte een nieuwe zelfmoordaanslag nabij een politiepost in Meggido. Een verdachte Palestijn, die volgens de politie op weg was naar Afula, werd aangehouden. Daarop blies hij zichzelf op. Naast de dader viel er één lichtgewonde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud