Israëlische luchtmacht valt opnieuw doelwitten in Gazastrook aan

Na de raketaanval van militante Palestijnen op de Israëlische stad Sderot, waarbij een vrouw werd gedood, heeft de Israëlische luchtmacht opnieuw doelwitten in de Gazastrook bestookt. Daarbij werden in de nacht van donderdag op vrijdag vier gebouwen vernield die als wapenopslagplaats en productieplaats werden gebruikt, aldus een militaire woordvoerder.

(belga) De huizen in Djabalija, Beit Lahija en Rafah zouden eigendom geweest zijn van strijders van Hamas en de Islamitische Jihad. Vier mensen raakten gewond, alhoewel het Israëlisch leger de bewoners telefonisch voor de aanval had verwittigd.

Woensdagnacht al hadden Israëlische gevechtsvliegtuigen en helikopters in de Gazastrook de huizen van leidende figuren van radicale bewegingen met de grond gelijk gemaakt.

Inmiddels wees Israël volgens persberichten een nieuw vredesinitiatief voor het Midden-Oosten van Spanje, Frankrijk en Italië van de hand. Minister van Buitenlandse Zaken Zipi Livni zei aan haar Spaanse collega Miguel Angel Moratinos dat haar land geen initiatieven aanvaardt die niet vooraf zijn afgesproken, aldus de Israëlische krant Haaretz.

Het initiatief voorziet in eerste instantie de stopzetting van alle geweld tussen Israëli's en Palestijnen, de vorming van een Palestijnse regering van nationale eenheid en een uitwisseling van gevangenen. Officieel zal het initiatief op de EU-top van half december voorgesteld worden.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud