Advertentie

Israëlische oud-premier Barak maakt politieke comeback

(belga) - De voormalige Israëlische premier Ehud Barak (Arbeiderspartij) heeft donderdag officieel zijn politieke comeback aangekondigd. Volgens Barak nadert Israël 'een belangrijk kruispunt, niet alleen op het vlak van de terugtrekking (uit de Palestijnse gebieden), maar ook op economisch vlak'.

Barak rekent erop dat er het komende jaar algemene verkiezingen worden gehouden in Israël. De oud-premier leed bijna vier jaar geleden een forse nederlaag tegen huidig premier Ariel Sharon. Daarna trok hij zich uit het politieke leven terug.

Vooraleer hij zijn comeback aankondigde, zou Barak zijn partijvoorzitter Shimon Peres hebben meegedeeld dat hij zich bij de volgende partij-interne verkiezingen kandidaat wil stellen als voorzitter. 'Ik ben van plan te winnen, de Arbeiderspartij te veroveren en de partij naar de volgende verkiezingen te leiden', aldus Barak. Binnen de Arbeiderspartij heeft de oud-premier echter heel wat tegenstanders. Ze beschuldigen hem ervan verdeeldheid te zaaien in de partij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud