Israëlische soldaten schieten schoolmeisje neer in Gaza

(belga) - Israëlische soldaten hebben dinsdag een Palestijns schoolmeisje neergeschoten in een door de Verenigde Naties gesponsorde school in het zuiden van de Gazastrook. Woensdagochtend werd een Palestijn gedood en raakten minimum twee anderen gewond toen een Israëlische gevechtshelikopter een raket afvuurde op de stad Beit Lahiya, in het noorden van de Gazastrook.

Het is de vierde keer in minder dan twee jaar dat een schoolkind getroffen wordt door Israëlisch geschut.

Het 25-jarige slachtoffer in Beit Lahiya was een activist van de Ezzedine al-Qassam Brigades, de gewapende tak van de radicale beweging Hamas. Wat later volgde een tweede explosie in het noorden van het vluchtelingenkamp van Shati, ten westen van Gaza. Volgens getuigen werd de ontploffing veroorzaakt door een tankgranaat.

Sinds het begin, twee weken geleden, van het grootschalige Israëlische offensief in de Gazastrook werden 112 Palestijnen gedood. Vooral het vluchtelingenkamp van Jabaliya wordt geviseerd. Met hun militaire actie, codenaam 'Dagen van Berouw', wil Israël verhinderen dat er nog Palestijnse raketten worden afgevuurd naar Israëlische doelwitten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud