Advertentie

Italië zoekt 'miljarden' voor heropbouw

©EPA

De Italiaanse regering trekt extra financiële middelen uit voor de heropbouw van het maandagochtend door een aardbeving getroffen gebied in de Abruzzen. Volgens premier Berlusconi is een preciese schatting van de kosten nu nog niet mogelijk, maar loopt het totaalbedrag wellicht in de miljarden.

(belga/tijd) - Een 'spoeddecreet' ter zake wordt pas volgende week - na Pasen - verwacht. Volgens de krant La Repubblica is de regering-Berlusconi momenteel op zoek naar 1 miljard euro. Andere bronnen houden het op 1,3 miljard. Premier Berlusconi vindt het nog te vroeg om op de heropbouw een prijs te kleven. Volgens hem gaat het echter om 'meerdere miljarden'.

De Italiaanse overheid maakt onder meer 110 miljoen euro vrij voor het heropbouwen van ingestorte scholen. Voor de civiele bescherming wordt dan weer 100 miljoen euro uitgetrokken. Na Pasen zullen de ministers zich bovendien over een plan buigen dat voorziet in een budget van 200 miljoen euro voor de reconstructie van verwoeste huizen in en rond de zwaar getroffen stad L'Aquila. Het totaalbedrag zou van een solidariteitsbijdrage of een belastingverhoging kunnen komen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud