Ivoorkust: Defensie evacueert Belgen

(belga) - Vijftien Belgen zijn tijdens de nacht van donderdag op vrijdag via Parijs uit Ivoorkust gerepatrieerd. Dat kondigde een woordvoerder van het ministerie van Defensie vrijdagmorgen aan.

De Belgen zijn in de loop van de nacht aangekomen op de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle. Ze bevonden zich aan boord van de toestellen die de Franse regering donderdag had ingezet om buitenlanders te evacueren die wegvluchten voor het geweld in Ivoorkust.

Slechts twee personen hebben gevraagd om te genieten van de hulp die de Belgische regering ter beschikking stelt. Zij keerden per autobus terug naar België. De anderen werden door hun werkgever of familieleden opgewacht en verder geholpen, aldus de zegsman van Defensie.

Twee andere groepen uitwijkelingen met Belgen hebben het Afrikaanse land inmiddels verlaten en worden vrijdag verwacht. Eén groep bevindt zich aan boord van een Belgische C-130. Dit militair toestel, afkomstig uit Cotonou (Benin), wordt vrijdagavond op het militair vliegveld van Melsbroek verwacht. Een Nederlandse militaire KDC-10 landt met de tweede groep in Eindhoven.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud