Jongeren blokkeren treinstations in Frankrijk

(belga) - Meer dan duizend betogers tegen het jongerencontract hebben donderdagnamiddag het station Gare de Lyon in Parijs geblokkeerd. Dat heeft de Franse spoorwegmaatschappij bekendgemaakt.

De betogers blokkeerden ook treinstations in onder meer Lyon, Lorient, Saint-Etienne, Metz en Parijs. In Rijsel moesten de ordediensten traangas inzetten om de honderden betogers van de sporen te verwijderen.

In Parijs versperden agenten de ingang van het Gare de Lyon, maar de manifestanten wisten hen te verschalken. Ze wierpen een barrière op en blokkeerden zo de belangrijkste treinverbindingen. De politie had duizenden manschappen nodig om de sporen opnieuw vrij te maken. Ook op verschillende andere plaatsen in de hoofdstad braken spontane betogingen uit, in afwachting van de beslissing van de Grondwettelijke Raad. Die boog zich vandaag over de vraag of het omstreden jongerencontract in strijd is met de grondwet.

In Valenciennes raakten drie jonge meisjes lichtgewond door de flessen chloorzuur waar de betogers mee gooiden. Ook in Rennes protesteerden tussen 2.500 en 5.000 personen tegen het CPE. In Toulouse daagden tussen de 1.000 en de 3.000 betogers op.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud