Karadzic en Mladic 'niet in Bosnië'

(belga) - De twee meestgezochte oorlogsmisdadigers van de Balkan, Radovan Karadzic en Ratko Mladic, zijn niet in Bosnië-Herzegovina. Dat verklaarde de Bosnische eerste minister Adnan Terzic in een interview dat donderdag werd gepubliceerd.

'De twee oorlogsmisdadigers worden nog steeds ondersteund door hun netwerk, en we moeten er alles aan doen om dat op te rollen', verklaarde Terzic aan het persagentschap APA.

De EU riep Bosnië-Herzegovina onlangs op om nauwer samen te werken met het VN-oorlogstribunaal in Den Haag. Het tribunaal gelooft dat Karadzic en Mladic zich wel in Bosnië bevinden.

Terzic drukte verder in het interview zijn teleurstelling uit over de dood van Slobodan Milosevic. 'Al zijn slachtoffers hadden gehoopt op een vonnis. Dat zou een bevestiging zijn van de horror die de voormalige Joegoslavische president aanrichtte in de Balkan'.

De Bosnische premier zei ook dat hij geen datum kon kleven op een eventuele EU-toetreding van zijn land. Vedran Dzihic van het Centrum voor Europese studies verklaarde woensdag dat Bosnië-Herzegovina zijn grondwet moet aanpassen voor het toenadering tot de EU kan zoeken.

24838145

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud