Labour van Blair wacht nederlaag in regionale verkiezingen

In Engeland, Wales en Schotland zijn donderdag de regionale en gemeenteraadsverkiezingen begonnen, die een belangrijk oordeel over de regeringstermijn van premier Blair zullen vormen. Verwacht wordt dat de Labourpartij van Blair gevoelige nederlagen zal slikken.

(belga) Als bijzonder precair geldt de stembusgang in Schotland, waar Labour volgens peilingen voor de eerste keer zal verliezen van de Schotse Nationale Partij (SNP), die voor de afscheuring van het Verenigd Koninkrijk is en opkomt voor een onafhankelijke Schotse staat.

De sinds tien jaar onder Blair regerende partij moet ook in Wales rekening houden met aanzienlijk verlies. Bovendien kan ze in Engeland in tientallen stads- en districtsbesturen mandaten aan de conservatieven en liberaaldemocraten verliezen.

De stembureaus zijn tot 22 uur plaatselijke tijd geopend. Resultaten worden voor Schotland na middernacht verwacht. In Wales en Engeland worden concrete resultaten pas vrijdagmiddag verwacht. In totaal zijn 40 miljoen Britten opgeroepen om hun stem uit te brengen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud