Le Pen geeft op 1 mei stemadvies

De kandidaat van het extreemrechtse Front national, Jean-Marie Le Pen, heeft zich zondag bij de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op 6 mei. Le Pen kondigde zondagavond aan dat hij op 1 mei stemadvies zal geven aan zijn achterban.

(belga) "Op 1 mei zal ik op de place de l'Opéra in Parijs het advies geven dat mij het beste lijkt", zo zei Le Pen op de televisiezender TF1.

Le Pen haalde 10,6 à 12 procent van de stemmen in de eerste ronde en gaf toe "een inschattingsfout" te hebben gemaakt. Le Pen toonde zich voor de stembusgang overtuigd de tweede ronde te halen, net als in 2002, toen hij de socialistische kandidaat Lionel Jospin voorafging.

"Ik dacht dat de Fransen behoorlijk ontevreden waren over de zeven miljoen arme arbeiders, de deficitaire handelsbalans en de 2.500 miljard euro schulden, maar ik heb me vergist", klonk het.

De conservatieve Nicolas Sarkozy, die de eerste ronde won, heeft de kiezers van Le Pen nodig om het in de tweede ronde te halen van de socialistische Ségolène Royal.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud