Liberiaanse president Taylor bevestigt vertrek

(belga) - De Liberiaanse president Charles Taylor heeft donderdag in een interview voor CNN bevestigd klaar te zijn om maandag ontslag te nemen en het land te verlaten. Dat meldt het katholieke persagentschap MISNA.

Taylor voegde er aan toe dat alles geregeld is om de macht over te dragen aan zijn vice-president Moses Blah. Volgens MISNA heeft het interview aan CNN gedeeltelijk de toespraak van de president gecompenseerd die hij donderdagmorgen voor het parlement in Monrovia moest houden, maar die voorgelezen werd door zijn woordvoerder Vanii Passewe.

Donderdag hebben de eerste 450 Nigeriaanse soldaten van de Afrikaanse ECOWAS-vredesmacht de internationale luchthaven van Monrovia verlaten om het hart van de stad te bereiken. Het militaire konvooi had heel wat tijd nodig om de 40 kilometer afstand tussen de luchthaven en het centrum van de stad af te leggen omdat tal van Liberianen de straat waren opgekomen om de 'bevrijders' toe te juichen. Zij scandeerden leuzen als 'Stop de oorlog. Wij willen vrede'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud