Advertentie
Advertentie

Linkse Funes roept zich uit tot president Salvador

Mauricio Funes ©REUTERS

Mauricio Funes, de kandidaat van de voormalige extreem-linkse guerillia van Salvador, heeft zichzelf zondagavond tot president van het land uitgeroepen. De laatste officiële resultaten geven hem bij een telling van meer dan 90% van de stemmen, een voordeel.

(belga - 'Ik ben de president van alle Salvadorianen', verklaarde de kandidaat van de voormalige gewapende rebbellengroepering Farabundo Marti National Liberation Front (FMLN) tijdens een persconferentie. 'Vandaag halen de burgers een overwinning. Ze hebben geloofd in hoop en hun angst overwonnen. Het is een overwinning van het volk van Salvador', voegde hij er aan toe.

'Op dit moment behoort de Nationalistische Republikeinse Alliantie (Arena) tot de oppositie. Zij moet de zekerheid hebben dat zij zal worden gerespecteerd' voegde hij eraan toe. Funes riep zijn overwinning uit nadat 51,2% van de 90% getelde stemmen, achter zijn naam stonden tegenover 48,7% voor de kandidaat van de conservatieve partij die momenteel aan de macht is, Rodrigo Avila.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud