Lokale Hamas-leider gearresteerd op Westelijke Jordaanoever

(belga) - De Israëlische troepen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag op de Westelijke Jordaanoever een belangrijke plaatselijke leider van de radicale islamistische groepering Hamas opgepakt. De man wordt al acht jaar gezocht door de ordediensten, meldt een Israëlische veiligheidsbron.

'De 48-jarige Ibrahim Ghinaït wordt al gedurende acht jaar gezocht en werd dinsdagnacht opgepakt tijdens een gezamenlijke operatie van het leger, de politie en Shin Beth (de binnenlandse veiligheidsdienst) in Kfar Sourif, in de buurt van Hebron in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever', luidde het.

Volgens de ordediensten zou Ghinaït een plaatselijke cel van de Hamas hebben geleid en was hij betrokken bij talrijke dodelijke anti-Israëlische aanslagen.

De spirituele leider wordt vooral verdacht van betrokkenheid bij de zelfmoordaanslag in een café in Tel-Aviv op 21 maart 1997. Daarbij kwamen drie Israëlische burgers om het leven. Voorts zou hij ook betrokken zijn geweest bij de ontvoering en moord van een Israëlische soldaat op 9 september 1996 en twee gewapende aanslagen in 1996. Toen kwamen vijf Israëlische burgers om het leven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud