Londen is bereid om Soedan te straffen als het niet samenwerkt

De Soedanese regering zou moeten gestraft worden voor het weigeren van een vredesmacht in Darfour en de moeilijkheden in verband met het vervoer van voedsel en geneesmiddelen. Dit verklaarde de Britse Minister van Ontwikkelingssamenwerking.

(afp) Hilary Benn betreurde dat 'President Bashir niet samenwerkt'. 'Het is een evidentie en daardoor werken wij momenteel met de Amerikanen en andere leden van de Veiligheidsraad aan een nieuwe resolutie. Het is zeer belangrijk dat de internationale gemeenschap met één en dezelfde stem spreekt, ook al zal dit niet voldoende zijn,' aldus de minister.

Een akkoord dat in november 2006 in Addis Abeba was ondertekend, verklaarde dat soldaten van de UNO materiële en logistieke hulp mogen verlenen aan de troepen van de Afrikaanse Eenheid die zich in het westen van de regio bevinden. President Bashir kwam op dit akkoord terug door de rol van de UNO af te bakenen. Hierdoor zijn Washington en de Europese Landen genoodzaakt om strengere sancties voor te bereiden.

Volgens Hilary Benn maakt de Soedanese regering 'het werk van humanitaire organisaties nog moeilijker'. 'Ik ben ongerust over de voortdurende hindernissen op hun weg zoals bijvoorbeeld de visa. Het is frustrerend om te zien dat er geen samenwerking is'.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud