Advertentie

Louis Michel naar Gaza en zuiden van Israël

De Europese Unie bereidt de humanitaire hulp in de Gazastrook voor na het einde van het Israëlisch militair offensief tegen Hamas. Europees commissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp Louis Michel gaat zondag 25 en maandag 26 januari naar Gaza en Israël voor een tweedaagse humanitaire missie.

(belga) - Maandag staat een ontmoeting met de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Meir Sheetrit op het programma.

Michel is tevreden over het huidige bestand. "De eerste prioriteit is de humanitaire hulp te brengen bij de mensen die het nodig hebben. De missie geeft me de gelegenheid om persoonlijk een beeld te vormen over het lijden van de bevolking in de Gazastrook en het zuiden van Israël", aldus Michel.

De EU had vorig jaar al 73 miljoen euro voor humanitaire hulp aan de Palestijnen uitgegeven. Daarvan ging volgens de EU-commissie dinsdag ongeveer 56 procent naar de Gazastrook. Reeds onmiddellijk voor het begin van het Israëlisch offensief tegen Hamas, die door de Europese Unie als een terreurorganisatie wordt beschouwd, had de EU 10,4 miljoen euro voor humanitaire hulp ter beschikking gesteld.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud