Magnette: Toelaten onder voorwaarden

In reactie op de uitspraak van het Europees Hof van Justitie pleit PS-minister Paul Magnette, bevoegd voor Consumentenzaken, voor het toelaten van koppelverkoop onder bepaalde voorwaarden. Die voorwaarden moeten de transparantie en de vrije keuze voor de consument garanderen, luidt het donderdag in een persbericht van Magnette.

(belga) -  Zo vindt Magnette dat de consument de kans moet hebben om de producten ook apart aan te kopen en moet hij duidelijk geïnformeerd worden over de prijs van elk product of elke dienst zodat hij het eventuele prijsvoordeel van een koppelverkoop kan berekenen. Voorts meent de PS-minister dat de geldigheidsduur van een contract bij koppelverkoop niet langer mag lopen dan 1 jaar.

Het doel van die voorwaarden is om te vermijden dat de consument verplicht wordt om door koppelverkoop dingen aan te kopen die hij eigenlijk niet nodig heeft. Daarnaast hoopt Magnette met die voorwaarden ook te vermijden dat mensen wel verleid worden door de lage prijs van een product, maar tegelijk door een langetermijncontract verplicht zijn om het prijsvoordeel ruimschoots terug te betalen.

De voorwaarden moeten ook oneerlijke concurrentie tussen handelaars aan banden helpen leggen.
Minister Magnette wil dat het verbod op koppelverkoop in een aantal gevallen wel behouden blijft. Zo verwijst hij naar financiële- en verzekeringsdiensten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud