Meer dan 20 doden bij geweld in Bagdad

(belga) - Bij een zelfmoordaanslag en een gewapende aanval op een politiepost in de Iraakse hoofdstad, Bagdad, zijn vrijdagochtend minstens 26 mensen omgekomen. Dat zeggen politie- en medische bronnen. De Jordaanse terrorist Abu Mussab al-Zarqawi eiste beide aanslagen op.

Omstreeks 7 uur lokale tijd deed zich een explosie voor in de omgeving van de Hamid al-Aloeane moskee, in de soennitische al-Adhamiyah wijk van Bagdad. Daarbij vielen volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken veertien doden en 19 gewonden. Het is nog onbekend of de slachtoffers burgers dan wel politiemensen zijn.

De explosie werd veroorzaakt door een kamikaze in een wagen. De schade bij de aanval in de noordelijke wijk van de Iraakse hoofdstad zou aanzienlijk zijn.

Bij een gewapende aanval op een politiepost in de al-Amel wijk, in het westen van Bagdad, werden twaalf politiemannen gedood. Vier anderen raakten gewond.

Beide aanvallen werden vrijdagochtend op een Arabische website opgeëist door de terreurgroep van de Jordaanse terrorist, Abu Mussab al-Zarqawi. Volgens de woordvoerder van Binnenlandse Zaken maken de nieuwe aanvallen deel uit van een 'terroristische campagne' om de algemene verkiezingen van 30 januari te boycotten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud