Meer dan 50 doden bij zware gevechten in Sri Lanka

Bij zware gevechten in het oosten van Sri Lanka zijn woensdag minstens 52 Tamilrebellen en twee soldaten gedood. Meer dan tachtig andere strijders van het Bevrijdingsleger voor Tamil Eelam (LTTE) en veertien andere soldaten zijn gewond, aldus een communiqué van het Srilankaanse ministerie van Defensie.

(belga) Grondtroepen hebben aanvallen van de LTTE op vier legerkazernes afgeslagen. Zij kregen daarbij steun van gevechtshelikopters en -vliegtuigen.

De LTTE meldden op hun internetsite Tamilnet daarentegen dat bij een bestorming van vier legerkampen in het gebied Trincomalee vier regeringssoldaten zijn gedood en dat de rebellen geen verliezen hebben geleden.

Volgens het ministerie brachten de marine en de luchtmacht vier schepen van LTTE met kamikazeterroristen tot zinken. Die wilden de marinebasis Trincomalee aanvallen.

Tamilnet berichtte dat het leger ook vruchteloos heeft geprobeerd op het front rondom Mavilaru door te dringen tot een door de LTTE gesloten sluis voor een waterbekken. Die sluiting heeft tot de zwaarste gevechten, sinds het begin 2002 overeengekomen bestand, tussen het regeringsleger en de Tamiltijgers geleid.

Sinds eind vorige week zijn al tientallen mensen gedood.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud