Meer dan 59 doden bij busongeval Burkina Faso

Bij een aanrijding zaterdag tussen een bus en een vrachtwagen in het West-Afrikaanse Burkina Faso, vielen meer dan 59 doden. Beide voertuigen schoten na de botsing in brand. De bus had 75 passagiers aan boord. Dat meldt een lokale magistraat.

(belga) -  'We zitten al aan 59 doden. De zoektocht gaat voort', verklaarde de procureur van de rechtbank van Boromo. 'Het is een macabere aanblik. De weg is bezaaid met lijken, sommigen bevinden zich tussen het schroot, er zijn verkoolde lichamen die worden verwijderd. Het is echt afschuwelijk', luidde het.

De aanrijding gebeurde omstreeks 05.30 uur lokale tijd op zes kilometer van Boromo. De autobus was op weg naar buurland Ivoorkust.

'Slechts tien lijken kunnen worden geïdentificeerd. De andere lichamen zijn verkoold', voegde ze er aan toe. Daardoor zijn er nog geen details over de identiteit van de slachtoffers. 'De eigenaar van de bus zegt dat de passagierslijst bij de chauffeur zat, die uit de bus wist te ontsnappen. Hij is in shocktoestand en kan dus momenteel niet worden ondervraagd', aldus nog de procureur.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud