Meer dan 77.000 doden in Myanmar

©EPA

De cycloon Nargis die Myanmar (Birma) heeft getroffen, heeft 77.738 dodelijke slachtoffers gemaakt, zo heeft de Myanmarese staatstelevisie vrijdag omgeroepen. Er zijn ook 55.917 vermisten.

Foto Epa. 

(belga) - Een vorige balans maakte gewag van 43.318 doden en 27.838 vermisten.

Volgens de staatstelevisie is de omvangrijke stijging te wijten aan de slechte weersomstandigheden sinds de cycloon door het land raasde, waardoor nog geen officiële cijfers vrijgegeven konden worden.

Naast de doden en vermisten werden ook nog eens 19.359 mensen als gewond opgegeven.
Westerse diplomaten en de Verenigde Naties hebben het al enkele dagen over meer dan 100.000 doden. De Britse staatssecretaris Douglas Alexander, verantwoordelijk voor ontwikkelingssamenwerking, gewaagde woensdag zelfs van "200.000 doden en vermisten".

Het lijkt er ook steeds meer op dat de missie van eurocommissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp Louis Michel om meer visa voor internationale hulpverleners te vragen, vruchteloos zal zijn, zo kon vrijdag binnen EU-kringen opgevangen worden.

De eurocommissaris hoopte vrijdag een bezoek te brengen aan het crisisgebied in de delta van de rivier de Irrawaddy, maar vooralsnog werd ook dat de vroegere Belgische minister van Buitenlandse Zaken geweigerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud