Meer dan tweederde Israëli's voorstander van terugtrekking Gaza

(belga) - Meer dan tweederde van de Israëli's staat achter het controversiële terugtrekkingsplan uit de Gazastrook, mocht dat in een referendum gevraagd worden. Dat blijkt uit een studie die door Israëlische dagbladen werd gepubliceerd.

Uit de studie blijkt dat 69 procent van de joden voorstander is van een terugtrekking uit de 25 joodse nederzettingen in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever. Dat staat te lezen in Jediot Achronot en Ha'aretz. Tegelijkertijd beschouwt een meerderheid van de ondervraagden premier Ariël Sharon als corrupt, maar 61 procent vindt hem nog steeds 'de juiste leider op het juiste ogenblik'.

Het centraal comité van Sharons Likoedpartij had donderdag, na heftige discussies, met een grote meerderheid ingestemd met de organisatie van een referendum over de terugtrekking. De 40 parlementsleden van Likoed in de Knesset worden dus opgeroepen voor het referendum te stemmen. Aangezien de parlementsleden niet gebonden zijn aan het advies van het centraal comité, kondigt de stemming in de Knesset zich aan als zeer spannend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud