Advertentie

Meerderheid Britten heeft geen vertrouwen in Blair

(belga) - Een grote meerderheid van de Britten heeft geen vertrouwen meer in hun premier Tony Blair. Blair behaalde in nieuwe polls het slechtste resultaat sinds hij in 1994 Labour-leider werd.

Een peiling van YouGov, gepubliceerd door de Britse rechtse krant Daily Telegraph, onthult dat 74 procentvan 2.300 ondervraagde Britten menen nogal of zeer mistevreden te zijn over hun eerste minister en zijn regering.

Slechts 24 procent is tevreden of zeer tevreden, wat 11 procent minder is dan in 2002 en 32 procent minder dan in 1999. Slechts 31 procent heeft nog een goede opinie over de Labourpartij. Dat is het slechtste resultaat sinds Blair in 1994 de leiding nam van Labour. Ondervraagd over wat ze Labour verwijten antwoordde 71 procent 'de cultuur van liegen en politieke manipulatie in regeringskringen'. 54 procent verwijt de premier Britse troepen naar Irak gestuurd te hebben.

Een peiling van Populus in de krant de Times toont hetzelfde verlies in vertrouwen aan. Minder dan 25 procent van de Britten beschouwt Labour als een partij die eerlijk is en principes heeft. En 41 procent van de 1.012 ondervraagden meent dat New Labour voortaan steunt op het manipuleren en toedekken van informatie. Een meerderheid van de Britten erkent evenwel het goede economische bestuur van de regering van Blair, zowel in goede als in slechte tijden.

Een onderzoek van het instituut ICM, gepubliceerd in de Guardian, komt tot de conclusie dat Blair, ondanks zijn slechte resultaten, toch zonder problemen zal herkozen worden als hij zich kandidaat stelt voor een derde mandaat als premier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud