Meerderheid Britten is Blair moe

Uit een peiling die zondag gepubliceerd wordt in de krant Observer, blijkt dat het triest gesteld is met de populariteit van de Britse premier Tony Blair. Na tien jaar op de post van eerste minister is 57 procent van de Britten van oordeel dat Blair al te lang premier is.

(belga) Volgens de krant vinden heel wat ondervraagden dat Groot-Brittannië gevaarlijker (69 procent), minder gelukkig (58 procent) en minder aangenaam (61 procent) is dan voor de komst van Blair in 1997.

De Britse leider krijgt echter ook een aantal goede punten. Zo is 51 procent van de Britten van oordeel dat het land een betere plaats om te leven is geworden voor etnische minderheden en 61 procent vindt dat het er ook beter is geworden voor homoseksuelen.

De laatste maanden van Blairs regering worden gekenmerkt door een onderzoek naar onregelmatigheden bij partijfinanciering en gekibbel over wie van Blair de fakkel overneemt. Minister van Financiën Gordon Brown wordt naar voor geschoven als favoriet, maar krijgt tegenwind van vertrouwelingen van Blair binnen de partij.

De peiling werd tussen 16 en 19 maart uitgevoerd bij 2.034 mensen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud