Merkel: 'Nog veel werk aan de winkel'

Angela Merkel

Het christendemocratische kopstuk, Angela Merkel, juichte de zege van haar partij bij de federale parlementsverkiezingen toe. Maar de bondskanselier herinnerde haar aanhangers er ook aan dat er nog veel werk aan de winkel is en dat de nieuwe geel-zwarte coalitie heel wat problemen op te lossen heeft.

(tijd) - 'We zijn erin geslaagd een stabiele meerderheid in de wacht te slepen en een nieuwe regering te vormen. Dat is goed', zei Angela Merkel zowat een uurtje nadat duidelijk geworden was dat haar christendemocratische CDU/CSU met de liberale FDP de volgende vier jaar kan regeren.

'Vanavond kunnen we vieren', ging de bondskanselier voort. 'Maar we moeten snel weer aan het werk want we hebben veel problemen op te lossen', waarschuwde ze. Ze sprak dan ook haar hoop uit dat de coalitieonderhandelingen snel afgerond kunnen worden.

Kiezers

Merkel bedankte uitgebreid de christendemocratische kiezers. Maar ze wees de kiezers van andere partijen erop dat ze 'de kanselier van alle Duitsers' zal zijn en hard zal werken om 'van Duitsland een beter land te maken'.

 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud