Midden-Oosten: Palestijnen verlaten geboortekerk

(tijd-nieuwslijn) - Vrijdagochtend is een einde gekomen aan de belegering van de geboortekerk van Betlehem. De 123 aanwezige Palestijnen hebben de geboortekerk verlaten. De kerk in Bethlehem werd meer dan een maand belegerd.

13 Palestijnen die verdacht worden van zware terreuraanslagen, werden overgebracht naar Cyprus. Italie, Spanje, Oostenrijk, Griekenland, Luxemburg en Canada zijn de andere landen die zich kandidaat hebben gesteld om Palestijnen tijdelijk op te vangen.

Door de stopzetting van de belegering van de geboortekerk, trekt het Israelische leger zich ook uit Betlehem terug. Betlehem was de laatste stad op de Westelijke Jordaanoever die door Israelische soldaten bezet werd.

Israel en de Palestijnen kwamen overeen om de belegering van de kerk te beeindigen indien de Palestijnen zouden worden uitgewezen naar het buitenland.

Het einde van de belegering van de geboortekerk valt samen met spanningen omtrent een mogelijke vergeldingsactie van Israel na een Palestijnse zelfmoordactie van dinsdagavond, waarbij 15 slachtoffers vielen.

Volgens de Israelische media zou Israel troepen verzameld hebben aan de grenzen van de Gazastrook.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud