'Milities trekken zich terug uit Mogadishu'

Ten noorden van de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn sinds donderdagochtend geweerschoten te horen. Volgens de inwoners trekken de Somalische regeringstroepen momenteel op naar de hoofdstad. Intussen liet de leider van de islamitische milities op de nieuwszender al-Jazeera weten dat zijn troepen zich uit Mogadishu hebben teruggetrokken.

(belga) Volgens de inwoners van Mogadishu naderen de regeringstroepen de hoofdstad. De troepen voeren al bijna een week samen met het leger van Ethiopië hevige gevechten met de islamitische milities.

Sjeikh Sharif Sjeikh Ahmed, de leider van de islamitische milities, liet donderdag op al-Jazeera weten dat zijn troepen zich uit Mogadishu hebben teruggetrokken onder druk van de Somalische troepen

"Ethiopische soldaten zijn op weg naar de hoofdstad", vertelt een ooggetuige. "Ik zag een konvooi van meer dan 70 Ethiopische tanks".

Woensdag liet de bevelhebber van de milities al weten dat er een "tactische terugtrekking" kwam. De Somalische troepen en het Ethiopische leger, die het offensief bevestigen, konden woensdag de strategische stad Jowhar, 90 km ten noorden van Mogadishu, innemen.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud