Milosevic wordt begraven in familietuin in Pozarevac

(belga) - Slobodan Milosevic zal zaterdag begraven worden in de tuin van het familie-eigendom in Pozarevac. De gemeenteraad van het stadje waar de voormalige Joegoslavische president werd geboren, heeft daar donderdag zijn toestemming voor gegeven.

Van de 68 gemeenteraadsleden stemden er 36 voor dit besluit. De afgevaardigden van de pro-Europese Servische partijen van premier Vojislav Kostunica en president Boris Tadic hadden geweigerd aan de vergadering deel te nemen. In Pozarevac, 70 kilometer ten zuidoosten van Belgrado, wordt de dienst uitgemaakt door een coalitie van de SPS, de socialistische partij van 'Slobo', en de ultranationalistische Radicale Partij SRS. De zitting van de gemeenteraad was begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Milosevic, die zaterdag dood was aangetroffen in zijn cel in Scheveningen.

Woensdag was het lijk van de oud-president van Den Haag naar Servië overgevlogen. Van donderdagnamiddag tot vrijdagavond staat zijn lijkkist in het Museum van de Revolutie in Belgrado, een museum grotendeels gewijd aan de nagedachtenis aan de in 1980 overleden Joegoslavische leider maarschalk Tito.

Zaterdagmiddag wordt voor het Servisch-Montenegrijnse parlement in Belgrado een afscheidsplechtigheid gehouden, waarna het stoffelijk overschot naar Pozarevac wordt gebracht voor de teraardebestelling. Op die plechtigheid zal de broer van 'Slobo', Borislav Milosevic, niet aanwezig zijn. Hij werd woensdag aan het hart geopereerd. Slobodan overleed zaterdag aan een hartaanval.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud