Minstens 13 doden bij aanslag op sjiitisch heiligdom in Irak

Extremisten hebben donderdag voor een sjiitisch heiligdom in Irak een bomauto tot ontploffing gebracht. Volgens ooggetuigen ontplofte de auto voor het heiligdom van imam Maitham al-Tammar in Kufa.

(belga) Zeker 40 mensen liepen verwondingen op toen de springlading naast twee bussen werd ontstoken. Onder de slachtoffers bevonden zich vele Iraanse pelgrims. Kufa ligt ongeveer 90 kilometer ten zuiden van Bagdad en is een bedevaartsoord voor sjiieten.

Op 22 februari had een aanslag van soennitische extremisten in de Noord-Iraakse stad Samarra een aanhoudende golf van moorden door soennieten en sjiieten op de aanhangers van de andere geloofsgroep uitgelokt. Het Amerikaans leger meldde dat zijn soldaten woensdag in Samarra een al-Qaida-lid hebben gedood, die in contact stond met de terroristen die het heiligdom van de imam in Samarra hebben opgeblazen.

De leider van het terreurnetwerk Al Qaeda, Osama bin Laden, had zaterdag via een geluidsband opgeroepen aanslagen te plegen op sjiieten in Irak.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud