Minstens 35 doden bij aanslagen in Egypte

(TIJD-NIEUWSLIJN) - In drie Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee zijn er explosies geweest in hotels waarbij tenminste 35 mensen zijn gedood. De aanslagen zouden vooral gericht zijn tegen de talrijke Israelische toeristen in de Sinai.

Een eerste explosie verwoestte een groot deel van het Hilton-hotel in Taba, een badplaats op het Sinai-schiereiland aan de Rode Zee. Taba ligt vlakbij de Israƫlische stad Eilat. Daarnaast werden nog twee badplaatsen door aanslagen getroffen. Er zouden minsten 35 doden en 160 gewonden zijn, waarvan de meeste Israeli.

Een aantal Israelische gewonden is overgebracht naar ziekenhuizen in Israel. Dat land heeft ook een aantal medische teams en twee helikopters de grens overgestuurd.

Op dit ogenblik verblijven er veel Israelische toeristen in de Egyptische Sinai. In Israel wordt Sukkot of het Loofhuttenfeest gevierd, ter herinnering aan de doortocht van de joden onder Mozes door de Sinai na de vlucht uit Egypte.

De Israelische overheid had eerder gewaarschuwd voor mogelijke terreuraanslagen in de Sinai. Een woordvoerder van de Isrealische politie wil nog niet speculeren over de oorzaak van de aanslagen.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud