Minstens 57 doden bij zelfmoordaanslag in Bagdad

Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto zijn dinsdagochtend in de wijk Rusafa in Bagdad minstens 57 mensen omgekomen. Er vielen ook zeker 148 gewonden, zo meldden medische bronnen. De bomauto ontplofte in het midden van een grote groep - overwegend sjiitische - arbeiders.

(belga) In de eerste berichten was sprake van 40 dodelijke slachtoffers, maar de dodentol is intussen al opgelopen tot 57. In verschillende ziekenhuizen in de Iraakse hoofdstad werden doden en zwaargewonden binnengebracht.

Het is al de vierde keer dat er op die plek dit jaar een zelfmoordaanslag plaatsvindt. Het doelwit zijn sjiitische dagarbeiders, aldus veiligheidsbronnen.

De krachtige explosie gebeurde net op het moment dat het heel druk was in de wijk. "De terrorist bood de dagarbeiders werk aan. Op het moment dat heel wat mensen rond hem samentroepten liet hij de wagen ontploffen", luidt het. De man gebruikte daarbij een techniek bedoeld om zoveel mogelijk menselijke slachtoffers te maken. Nadien werden in de stad nog talrijke andere explosies gehoord.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud