Minstens 60 doden bij explosie bomauto in Bagdad

Bij een bomaanslag met een auto op een drukbevolkte markt in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zaterdagmorgen minstens 60 mensen om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken raakten bij de explosie in de sjiitische wijk Sadr City ook 79 mensen gewond

( foto belga)

(belga) -Door de explosie vatten verschillende auto's en vele winkels vuur. De vooral door sjiieten bewoonde wijk is in het verleden herhaaldelijk het doelwit van aanslagen geweest.

De nieuwe Iraakse regering heeft de afgelopen weken de veiligheidsmaatregelen in de stad verstrengd om het toenemende geweld meester te worden. Zo werd het uitgaansverbod in Bagdad verlengd.

Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera ontvoerden gewapende mannen zaterdag in Bagdad de soennitische politica Taisir Najah al-Majadani en zeven van haar lijfwachten. Al-Majadani is lid van het soennitische Consensusfront. Het was de eerste ontvoering van een parlementslid sinds de verkiezingen in Irak afgelopen december. Eerder werden Iraakse afgevaardigden het slachtoffer van aanslagen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud