Mogelijk 300 maoïstische rebellen gedood in Nepal

(belga) - Het Nepalese leger heeft donderdag gezegd 25 lichamen van maoïstische rebellen te hebben gevonden, na een gevecht vorig weekend. Het leger voegde eraan toe dat het totale aantal doden en gewonden ongeveer 300 slachtoffers zou kunnen bereiken.

Het leger had eerst gezegd 66 opstandelingen gedood te hebben bij de aanval op een rebellenkamp in het westen van Nepal. Die aanval duurde zeven uur. De maoïsten daarentegen spraken van 9 doden en 48 gewonden.

'Tot nu toe hebben we maar 25 lichamen van maoïsten gevonden op een honderdtal meter van de plaats van de gevechten', meldde generaal Fajedndra Thapa aan het Franse persbureau AFP.

Maar de rebellen hebben 'grote verliezen geleden en meer dan 300 van hen zouden gedood of gewond zijn', zei hij.

'Volgens de informatie van de veiligheidsdiensten en volgens getuigenissen, hebben de rebellen meer dan 300 van hun medestrijders dood of gewond op hun rug verplaatst', voegde hij eraan toe.

De confrontatie is de dodelijkste sinds het einde van de wapenstilstand van negen dagen die vorige maand werd gehouden ter gelegenheid van een hindoeïstisch feest.

Generaal Thapa verklaarde dat 200 soldaten een trainingskamp van de rebellen totaal overwonnen hebben. Ze waren daarop zowat 2.000 Maoïsten gestoten.

Tien soldaten zijn gedood, verklaarde hij. Meer dan 10.000 personen zijn gestorven sinds het begin van de gewapende strijd, in 1996, om de monarchie omver te werpen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud