Advertentie

Mogelijk aanslag op Nederlandse premier Balkenende verijdeld

(belga) - In de buurt van de woning van de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende in Capelle aan den IJssel is ruim twee weken geleden een man opgepakt die een groot mes bij zich droeg. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam maandagavond bevestigd.

Volgens de woordvoerder is de man op 27 oktober aangehouden. De rechtbank in Rotterdam heeft op 7 november beslist dat hij in ieder geval nog tot begin december vast moet blijven zitten. RTL Nieuws kwam maandagavond naar buiten met het nieuws.

Volgens het programma was de man al in de straat van Balkenende, waar hij een vrouw naar het exacte adres van de premier vroeg. Zij vertrouwde het niet en schakelde daarop de politie in. Het OM kan dit echter niet bevestigen. Bij een huiszoeking bij de verdachte thuis zou later ook een pistool gevonden zijn, aldus RTL Nieuws.

Het OM wil geen mededelingen doen over de identiteit van de man. Ook wordt in het belang van het onderzoek niet gezegd of de man een bekentenis heeft afgelegd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud