Mogelijk nieuwe geluidsopname Osama bin Laden opgedoken

(belga) - In Pakistan is een nieuwe geluidsopname opgedoken die mogelijk de stem van Osama bin Laden draagt. Op het bandje wordt de moslimgemeenschap opgeroepen in opstand te komen tegen Arabische regeringen die de Brits-Amerikaanse aanval tegen Irak steunen. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

De stem roept op de regeringen van Pakistan, Afghanistan, Bahrein, Koeweit en Saoedi-Arabië aan te vallen. 'Allen zijn jullie opgelegd en de jihad (heilige oorlog) tegen hen is jullie plicht'.

De opname werd maandag door een Algerijn, een zekere 'Aadil', afgegeven aan het persagentschap Associated Press. De man zei dat hij uit Afghanistan kwam, waar de opname kennelijk is gemaakt.

Doorspekt met verzen uit de koran wordt op de tape de hemel beloofd aan allen die een zelfmoordaanslag plegen. Moslimvrouwen dienen voedsel te geven aan de 'heilige strijders' (moedjaheddin). 'Ik ben trots op alle martelaars die bereid zijn hun leven te geven voor de islam', aldus de stem.

Een onafhankelijke bevestiging dat de stem op de band die van Bin Laden is, is niet te krijgen. Het is niet duidelijk wanneer de opname juist werd gemaakt, maar de inhoud wijst wel op een datum na het uitbreken van de oorlog in Irak.

In de geluidsopname blikt de spreker ook al vooruit naar de periode na de oorlog in Irak: 'De Amerikanen hebben Irak aangevallen en binnenkort zijn Iran, Saoedi-Arabië, Egypte en Soedan aan de beurt. De aanvallen in Saoedi-Arabië en Egypte zullen gericht zijn tegen de islamitische groepen daar'.

'Als jullie nu beginnen met zelfmoordaanslagen, zullen jullie de angst van de Amerikanen over de hele wereld zien. De mensen die niet kunnen meestrijden in de jihad zouden ons financieel moeten steunen om de moedjaheddin te helpen in hun gevecht tegen de Amerikaanse agressoren', zo luidt het nog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud