Mortiergranaten vanuit Libanon slaan in Israël in

(belga) - Tijdens de nacht van maandag op dinsdag werden verschillende mortiergranaten vanuit het zuiden van Libanon op Israëlisch grondgebied afgevuurd. Daarbij raakte niemand gewond. Dat werd vernomen van een Israëlische militaire bron.

De schoten viseerden een grenspost ten westen van de stad Kiryat Chmona. Eerder, maandagnamiddag, werd een Israëlische soldaat in hetzelfde gebied door schoten vanuit Libanon gedood. Dat deelde een militair woordvoerder maandag mee.

Volgens een Israëlisch militair woordvoerder hebben sluipschutters van de sjiïetische Hezbollah het vuur geopend op een patrouille aan de Israëlische kant van de grens. Daarop deed de patrouille een tegenaanval.

Hezbollah ontkende in een persmededeling 'elke verantwoordelijkheid' in de vuurgevechten die plaatsvonden na de Israëlische luchtaanval tegen een kamp in Syrië dat volgens Israël terroristen zou herbergen.

Deze incidenten zijn uitzonderlijk in dit gebied dat als rustig wordt beschouwd sinds de terugtrekking van het Israëlische leger uit Libanon in mei 2000.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud