Musharraf klapt uit de biecht over CIA-dollars voor Pakistan

De CIA heeft miljoenen dollar aan Pakistan geschonken, in ruil voor meer dan 300 vermoedelijke terroristen die ervan verdacht werden tot Al Qaeda te horen. Dat onthult de Pakistaanse president Pervez Musharraf in de Times van maandag.

(foto belga) de Pakistaanse president Pervez Musharraf

(belga) - De onthulling past in de autobiografie van Musharraf 'In Line of Fire: a Memoir' waarvan passages zijn gepubliceerd in de Britse krant. Musharraf verzwijgt het exacte bedrag dat zijn land ontving in ruil voor 369 verdachten.

De Times benadrukt dat dergelijke praktijken verboden zijn door de Amerikaanse regering. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Justitie verklaarde: 'wij zijn daar niet van op de hoogte. Dat zou niet mogen gebeuren. De premies zijn bedoeld voor privépersonen die hulp bieden in het opsporen van terroristen die op de lijst staan van de meest gezochte figuren door de FBI, maar niet voor buitenlandse regeringen'

Vorige week verklaarde Musharraf op de Amerikaanse televisiezender CBS dat de VS in 2001 gedreigd heeft Pakistan te bombarderen als het land niet zou meewerken in de strijd tegen het terrorisme.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud