Negen doden bij geweld op bestandslijn Kasjmir

(Belga) -In de nacht van zondag op maandag zijn negen mensen om het leven gekomen toen Indiase soldaten de door Pakistan gecontroleerde gebieden op de bestandslijn in Kasjmir beschoten en de troepen van Pakistan dit met geweervuur beantwoordden. Dat heeft een Pakistaanse radiozender maandag gemeld.

Zes dodelijke slachtoffers zouden lid zijn van dezelfde familie. Net als de andere drie kamen ze om het leven in Sialkot, dat in het zuidelijke gedeelte van de bestandslijn ligt. De Pakistaanse troepen zijn verantwoordelijk voor het verwonden van meer dan 40 Indiase soldaten. Ze vernielden ook drie Indiase wapeninstallaties en een wapenopslagplaats.

De nacht van zondag op maandag was de bloedigste sinds de vuurgevechten tussen India en Pakistan op 17 mei werden opgedreven. De buurlanden strijden voor de controle over Kasjmir. Op de bestandslijn tussen beide geldt normaal gezien een wapenstop, maar die wordt alsmaar meer genegeerd.

Het gebied Sialkot, waar de doden in de nacht van zondag op maandag vielen, is volgens Pakistan "werkgebied", terwijl India het als een internationale grens met Kasjmir als onderdeel ziet.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud