Advertentie
Advertentie

Nek-aan-nekrace in Mauritaanse presidentsverkiezingen

Volgens eerste gedeeltelijke uitslagen zijn de twee favorieten bij de presidentsverkiezingen van zondag in Mauritanië in een nek-aan-nekrace verwikkeld.

(belga) Nadat 26 procent van de stemmen was geteld, bleek dat Sidi Ould Sjeik Abdallahi (van de vroegere presidentiële meerderheid) en Ahmed Ould Daddah (ex-oppositie) "bijna gelijk liggen met 25 procent", aldus een bron bij het Mauritaanse ministerie van binnenlandse zaken. De onafhankelijke presidentskandidaat Zeine Ould Zeidane staat derde met dertien procent.

In de loop van de dag moeten de volledige uitslagen er komen. Indien niemand meer dan vijftig procent van de stemmen haalt, komt er op 25 maart een tweede ronde.

De presidentsverkiezingen zijn de laatste etappe in het teruggeven van de macht aan de burgers na de militaire staatsgreep van augustus 2005. Zowat 1,1 miljoen mensen waren opgeroepen om uit negentien kandidaten een opvolger te kiezen voor kolonel Ely Ould Mohammed Vall, leider van de militaire junta. Conform zijn beloftes, kwam hij niet op om de neutraliteit van het democratiseringsproces niet in gevaar te brengen.

De opkomst bedroeg meer dan zestig procent, aldus een bron bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud