Netanyahu: 'Geen bouwstop Oost-Jeruzalem'

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu - Foto Reuters

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft donderdag -opnieuw- het Amerikaans verzoek weggewuifd om een bouwstop voor joodse nederzettingen in het bezette Oost-Jeruzalem in te lassen. De rechtse regeringsleider maakte dit duidelijk in een interview op de Israëlische televisie.

(belga) - Een bouwstop in Oost-Jeruzalem is voor de Palestijnen van de door Fatah gecontroleerde Westelijke Jordaanoever een conditio sine qua non om het vredesproces weer aan te zwengelen.

VS-president Barack Obama had Netanyahu bij diens bezoek in maart aan het Witte Huis gevraagd, zich aan de tijdelijke bevriezing van de bouwactiviteiten in Oost-Jeruzalem te houden plus een aantal andere goodwill-gebaren jegens de Palestijnen te stellen.

Officieel heeft de voorman van Likoed nog niet op het verzoek gereageerd, maar Israëlische politici verkondigen dezer dagen met de regelmaat van een klok hoe Jeruzalem 'een en ondeelbaar' is. Oost-Jeruzalem, sedert 1967 in handen van Israël, moet de hoofdstad van een krachtens de tweestatenoplossing op te richten Palestijnse staat worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud