New Yorkse burgemeester Bloomberg verlaat republikeinse partij

De burgemeester van New York, miljardair Michael Bloomberg, heeft aangekondigd dat hij de republikeinse partij zal verlaten. Dit nieuws doet de speculaties over zijn presidentiële ambities luider klinken. Bloomberg zelf ontkent nog steeds.

(belga) In een mededeling kondigde de 65-jarige Bloomberg aan dat hij zich zal laten registreren als onafhankelijke kiezer zonder enige partijvoorkeur. 'Ook al zijn mijn toekomstplannen niet veranderd, ik denk dat dat mijn politieke gevoel is in overeenstemming met de manier waarop ik de stad leidde en zal leiden', benadrukte de burgemeester die oprichter is van een media-imperium waarvan de waarde op vele miljarden dollars wordt geschat.

Bloomberg was heel zijn leven democraat. Hij werd republikein toen hij zijn ambitie om burgemeester van New York te worden, bekend maakte. De burgemeester die in 2005 herverkozen werd en geen derde ambtstermijn mag vervullen, houdt vol dat hij zich enkel nog zal bezig houden met vervullen van goede doelen.

De mededeling versterkt de speculaties over zijn ambities voor de presidentsverkiezingen. Dinsdag titelde de New York Times nog 'Het gaat slecht met de Verenigde Staten, zegt Bloomberg zoals een echte presidentskandidaat'.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud