Nieuwe aardschokken in Italië

(tijd-nieuwslijn) - Italië werd vrijdag opnieuw getroffen door een aarbeving. Ondertussen is het dodental van de zware aardschok van donderdag opgelopen tot 29. De meeste slachtoffers vielen toen twee daken van een school in het dorp San Giuliano di Puglia, een 200 kilometer ten zuidoosten van Rome, instortten.

De nieuwe beving had een kracht van 5,1 op de schaal van Richter maar maakte geen nieuwe slachtoffers. De beving van vrijdag was te voelen tot in Rome, Napels en de Abruzzen. Intussen is het aantal doden als gevolg van de beving donderdag opgelopen tot 29, zegt het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vijfentwintig slachtoffers vielen toen een schoolgebouw instortte. Volgens reddingswerkers liggen er nog vijf kinderen en een leerkracht onder de brokstukken. Vrijwel alle kinderen waren minder dan tien jaar oud. Elders in het dorp kwamen twee vrouwen om het leven toen hun huis bij de beving instortte.

In Italië is de kritiek ondertussen losgebarsten. Reddingswerkers zouden niet snel genoeg ter plaatse zijn geweest. Brandweerwagens kwamen donderdag zonder benzine te staan. Bovendien had de plaatselijke pastoor donderdag voor de ramp nog gewaarschuwd, nadat zich een lichte voorbeving had voorgedaan. De pastoor had geadviseerd om geen kinderen meer in het schoolgebouw te laten, dat volgens hem niet stevig genoeg was. Ook andere dorpsbewoners noemden het gebouw, dat bij de aardbeving in elkaar zakte, krakkemikkig. Premier Berlusconi heeft een onderzoek gelast.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud