Nieuwe staking op komst in Griekenland

Foto EPA ©EPA

De grootste Griekse overheidsvakbond heeft dinsdag opgeroepen tot een 24-urenstaking op 16 maart. Met de actie wil de vakbond protesteren tegen nieuwe besparingsmaatregelen van de Griekse regering.

(belga) - Die maatregelen, die de regering woensdag aankondigt, komen na het bezoek van Olli Rehn. De Europese commissaris van Economische Zaken riep Griekenland maandag op bijkomende inspanningen te leveren om zijn begrotingstekort verder terug te dringen.

De vakbonden kondigen nu een 24-urenstaking aan op 16 maart en een werkonderbreking van vier uur op 8 maart.

De aankondiging van de staking kwam er nadat dinsdag de taxichauffeurs hun voertuigen verlieten uit protest tegen de nieuwe maatregelen. Ook de Griekse belastinginspecteurs besloten actie te te ondernemen en kondigden voor volgende week een 48-urenstaking aan.

Het Zuid-Europese land bevindt zich al een hele tijd in het oog van een financiële storm. Oorzaak zijn de torenhoge staatsschuld en de grote tekorten op de Griekse begroting. Daarom besliste de Europese Commissie eerder al om Griekenland onder strikt toezicht te plaatsen, uit vrees voor instabiliteit in de eurozone en de Unie in haar geheel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud