Advertentie

Nieuwe topman bij Rabobank

Bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van Rabobank legt in de tweede helft van 2009 zijn functie neer. Hij wordt opgevolgd door de 59-jarige Piet Moerland.

(belga) - Dat maakte de bank dinsdag bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het bedrijf. Rabobank is in België onder meer actief met de internetbank Rabobank.be.

Moerland is al ruim twintig jaar verbonden aan Rabobank en was sinds 2003 bestuurder. "Met deze opvolging uit eigen gelederen wil de bank tevens voorzien in rust en continuïteit in deze economisch turbulente tijden", laat president-commissaris Lense Koopmans weten.
Bert Heemskerk was sinds 2003 bestuursvoorzitter van Rabobank. De reden voor zijn vertrek is niet bekendgemaakt.

Rabobank liet dinsdag tevens weten dat het voor 2008 rekent op een "gematigde" groei van de nettowinst. De bank had in 2008 enerzijds last van de kredietcrisis, vooral bij de divisie financiële markten bij Rabobank Internationaal. Aan de andere kant profiteerden lokale Rabobanken van de turbulente tijden door onder andere een stijgende kredietverlening aan middelgrote en kleine bedrijven.

Bij de lokale banken, zo verluidde, stroomde bovendien 20 procent extra spaargeld binnen. Het aandeel op de spaarmarkt steeg daardoor tot 42 procent. Daarnaast verstrekte Rabobank 16 procent meer bedrijfsleningen dan in 2007. De bank claimt nu 39 procent van de kredietverlening aan het Nederlandse midden- en kleinbedrijf voor zijn rekening te nemen.

Rabobank Internationaal profiteerde van groei in agrarische markten in Australië, Polen en Brazilië.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud